2 - Mina syskon

Eller kanske "mitt syskon". Har ju faktiskt bara en syster. Hon heter Jenny, är långsmal och föddes den 28e Augusti 1993, vilket alltså betyder att hon är två år och två dagar yngre än mig. Fast egentligen skulle vi inte ha fyllt år så nära inpå varandra. Jenny skulle egentligen inte vart född förrän i September nån gång, medan jag själv var tio dagar sen. Detta återspeglas rätt bra i våra personligheter..haha. Jag är långsam, lugn av mig och ganska sen ofta. Jenny är däremot lite mer...ja vad ska man säga?...hysterisk av sig ;)

Vi är nog ganska olika överhuvudtaget tror jag. Både utseendemässigt (många säger dock att vi är lika, det tycker inte jag, och minst lika många håller faktiskt med mig) och i beteendet.

Vi har ju inte alltid vart sams genom åren förstås. Det är ju t.ex. inte alltid lätt när man gärna vill leka med Barbie tillsammans med storasyster, men storasyster hellre vill vara tråkig och läsa en bok. Då vart inte Jenny alltid glad på mig...men vad skulle jag göra? Jag tyckte ju, och tycker fortfarande, om böcker. Och till mitt försvar kan jag faktiskt säga att jag lekte ganska ofta med henne ändå. Nuförtiden handlar väl bråken inte om Barbiedockor och sånt längre. Nu är det lite mer angående vem som har tagit vems kofta och vem som behöver datorn mest för tillfället (blir väl i och för sig inte så mycket bråk om det längre, då jag inte längre behöver datorn till nåt vettigt och Jenny skaffat en egen precis).

Men, men...även om vi bråkar en del tycker vi nog väldigt mycket om varandra ändå. Sådär som det brukar vara med syskon. Jag älskar ju såklart min lilla Jennyplupp <3

X antal år sedan, i Sannäs :)

1 - En presentation

Ja, eftersom jag skrev att jag skulle börja idag får jag väl göra det också :)
Jag vet inte riktigt vad jag kan skriva nu. Känns som om ni som läser den här bloggen redan känner mig ganska väl. Nåja, jag kör väl på ändå:

Jag heter Louise och är 19 år. Bor i Hjo och är för tillfället arbetslös, vilket stundtals är ganska skönt men även lite tråkigt ibland. I Hjo har jag i alla fall bott nästan hela livet, utom en kort period när jag och min lilla familj tog vårt pick och pack och drog till Holland några år (från att jag var nästan 4 till att jag var närmare 7). Jag har en mamma och en pappa, en syster, ingen pojkvän men däremot tre katter :) På fritiden (det vill säga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan) gör jag lite allt möjligt. Jag sjunger, försöker lära mig att spela gitarr, försöker bli bättre på piano och försöker skapa lite konst (haha...nämen jag målar litegrann i alla fall :)). Jag lagar också "mat" ibland och tränar då och då. Förhoppningsvis blir det lite mer träning nu när jag fått ett gymkort i julklapp av mina kära föräldrar :) Annars sitter jag väl vid datorn och facebookar en del, eller dansar runt lite, läser, promenerar, är med mina fina vänner och annat trevligt.

Sååå, vad vill man veta mer? skostorlek? (svar:38-39). Favoritföda? (svar: Choklad). Något jag hatar? (svar: Ananas).

Det får nog duga som presentation känner jag. Annars kommer jag ju inte ha något kvar att skriva i de andra inläggen (och dessutom blir det för långt och då orkar ni ändå inte läsa!). Skulle ni ändå undra över något (typ färg på tandborste eller nåt annat spännande) får ni väl skicka en fråga i kommentarfältet (eller vad det nu kallas). Höhö...

Hej hopp! I morgon (eller senare idag) ska ni få höra om Jenny ;D

En månad sedan, eller två-tre.

Vi får se hur det går...

Det händer inte supermycket i mitt liv just nu, så jag tänkte att det kanske kunde vara trevligt med en liten sån här grej som en del folk håller på med nu...30 inlägg på 30 dagar typ. då får ni kanske reda på lite mer om mig ;D Eller så blir det bara saker ni redan visste, eller saker ni inte ens ville veta egentligen. I vilket fall så tycker jag själv att det är lite kul, och det är ju trevligt att ha nåt bra att skriva om :)
Dag 01 – En presentation
Dag 02 – Mina syskon
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina vänner
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Dåtiden
Dag 07 – Framtiden
Dag 08 – Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt
Dag 09 – Min tro och livsfilosofi
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Min personlighet
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Våra resor
Dag 15 – Mina drömmar och önskningar
Dag 16 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Det här är jag bra på
Dag 22 – Det här är jag mindre bra på
Dag 23 – Det här gör mig glad
Dag 24 – Det här gör mig ledsen
Dag 25 – Hemma hos mig
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Mina favoritsaker
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Saker som jag är tacksam över
Dag 30 – Saker som jag vill göra innan jag dör

Eftersom jag kommer vara totalt internetbefriad de första 4-5 dagarna efter nyår börjar jag nog idag, även om jag egentligen tänkt ha första inlägget första januari och så vidare...så nu hoppas jag att jag hamnar rätt runt den femte eller så. Blir alltså några fler inlägg per dag än ett några dar^^haha :P aja, det lät lite flummigt, men ni fattar ;D

Träningsvärk och julshopping

Igår tog jag fram min blåa pilatesboll för första gången på ett bra tag och gjorde diverse övningar. Och jag säger då det...guuuuud vad jag har ont i ryggen och rumpan idag. Helt otroligt. Dock måste jag väl säga att träningsvärk är en skön sorts smärta. Då känner man att man har gjort något i alla fall ;D höhö...
idag åkte jag in till Skövde, där jag mötte upp min lillasyster för lite lunch och julshopping. Julklappar blev det dock inte många köpta. Inte en enda faktiskt...lite dåligt, men till mitt försvar får jag väl säga att jag redan köpt nästan alla klappar. Det är bara pappas kvar, men det löser sig med det. Jag och Jenny får hitta på nåt bra i morgon ;D

Inne på HM hittade jag dock en väldigt fin klänning, haha ;P Dock tyckte Jenny också att den var väldigt fin, så det blev lite bråk om saken ("Jag såg den fööörst!" "Nej, jag!" "Men vi kan väl prova den båda två?" "Nej jag vill inte ha likadan klänning som DU!", och så vidare...). Det kändes ju dock lite töntigt att "bråka" om en sån sak, så vi bestämde oss helt enkelt för att prova samma storlek, båda två, för att sedan köpa den tillsammans. Och vi hade minsann sån tur att storlek 38 satt bra på båda, så nu får vi väl slåss om den hemma istället :) Sen köpte jag också en pocketbok - "Vid hägerns skarpa skri", som jag hoppas och tror ska vara bra (Har nämligen läst tre andra av böckerna som ingår i en serie på fem böcker).

Nu är jag i alla fall hemma igen, och tänkte faktiskt gå och lägga mig hyfsat tidigt (ska se om jag lyckas somna innan midnatt), för imorgon ska vi städa och julpynta heeeeeela dagen. Vi är ju i såklart i supergod tid, som alltid ;)

Julstök och halsont

Ägnade största delen av gårdagen åt att, tillsammans med lillasyster som var lite sjuk och därför hemma, städa badrummet och köket. Grundligt! Så nu är det fint där, eller? Haha, nej! Jag förstår inte hur det blir stökigt igen så snabbt. Eller okej, köket blev nog lite stökigt igen för att vi ägnade kvällen åt pepparkaksbak och badrummet för att en viss liten Bosse fick för sig att häva ur jorden ur en blomkruka, så det ska jag väl alldeles strax ta hand om. I vilket fall som helst så är det ju i all fall ganska rent på golv och hyllor, så helt förgäves var nog ändå inte alla städtimmar :)
Idag hade jag nog tänkt städa mitt eget rum igen. Städade det ju faktiskt riktigt ordentligt för inte alls längesen, men på något sätt har en hel hög med kläder hamnat i soffan, medan en hel hög med papper lagt sig till rätta på soffbordet. Så kan det gå.

Trots julstädning och pepparkaksbak känner jag inte riktigt av någon julstämning. Tråkigt, men förhoppningsvis kommer den när vi pyntat huset och klätt granen den 23e :)

Och för er som undrar kan jag ju meddela att huvudvärken har ersatts av halsont. Ush, känner inte för att bli sjuk lagom till jul, men det är väl inte mycket att göra åt. Det får bli som det blir. Tråkigt bara om man inte känner någon smak av god julmat och julgodis. Fast det kanske är lika bra, så blir det kanske inte lika mycket godisätande som det annars lätt blir såhär runt jul ;) Haha, tror minsann att jag ska ha godisförbud i minst ett par månader efter nyår...kanske hela året om jag känner för det sen. Känns som ett ganska vanligt nyårslöfte eller? Mindre godis och mera träning.

Nåja, nu är det nog dags för mig att tvätta lite tvätt och sopa upp lite jord. Hej hopp!

Jaa, så här kunde det se ut förr i världen när man bakade pepparkakor.

Åh ljuva huvudvärk!

Den är tillbaka. Huvudvärken. Jag som trodde att den hade slutat, typ samtidigt som jag slutade skolan (=slutade stressa för mycket och sova för lite). Jag förstår inte riktigt var den kommer ifrån, så jobbigt att ha den här flera dagar i streck. Funderar lite på vad det annars kan bero på då. Kanske behöver läsglasögon eller nåt? Humm humm....nåväl, hoppas att den inte håller i sig länge den här gången :)

Förutom huvudvärken har jag haft en trevlig helg med mys i Jönköping och vacker julmusikal i Tibro. Och en mycket vacker julkonsert i Hjo kyrka förstås!

Imorgon är det måndag och då blir det nog inte lika trevligt tyvärr. Har fått i uppdrag att julstäda huset. Kul. Aja, det är ju trevligt om det är lite fint hemma till jul i alla fall, och jag har väl ändå inte mycket bättre för mig en måndag. Kanske blir det pepparkaksbak på kvällen också, det är ju alldeles jättemysigt :)

Nä, nu ska jag nog lägga mig och försöka sova bort huvudvärken. Godnatt!

Jaha...

Snart är det jul ju. Helknasigt! Känns som om tiden går fortare och fortare hela tiden...eller? Kära nån. Jag hinner inte med allt, och då är jag ändå arbetslös. Det finns ju såååå många grejer jag vill göra nu, men jag hinner liksom inte med. Vart tar tiden vägen? Vad gör jag egentligen? Fattar inte. Sen kan man ju tänka att jag kanske sitter lite för mycket vid Facebook och liknande, och det kanske är sant. MEN - Jag gör ju ändå saker samtidigt, så varför hinner jag ändå inte? Jag förstår inte hur jag skulle hinna med ett jobb. Antar att jag skulle få omprioritera lite. Alltså: strunta i att lära mig gitarr, strunta i att lära mig sticka coola grejer, strunta i att måla, sjunga, dansa omkring, baka och städa m.m. Okej, städa är väl inget jag skulle sakna, men det andra är ju trevligt. Fast okej, jag kanske överdriver lite. Jag borde ju faktiskt hinna med både ett jobb OCH allt det andra tycker jag. Jag är nog bara lite seg av mig helt enkelt...det har jag ju alltid varit. Är nog till och med född tio dagar sent eller nåt.
Jag vet inte riktigt vad jag ville komma fram till med det här. Antagligen att tiden går alldeles för fort, men det visste väl redan dom flesta.

Nåväl, nåväl...Imorgon ska jag i alla fall åka lite buss och lite tåg och till slut (Det vill säga efter ungefär dubbelt så lång tid som det skulle ha tagit innan Västtrafik tog bort Jönköpingsbussen) hamna i Jönköping, där jag ska träffa lilla Marie :) Ska bli trevligt minsann! Kanske hittar några sista julklappar också om jag har tur ;D

Nu ska jag väl snart sova i alla fall, så att jag är pigg och kry inför den långa, långa resan imorgon^^

Godnatt! :)
Och snart kommer ju vår kära Cajsa hem från London! Wieee :D
(Och ja, man får se ut sådär när man tittar på Marie)

Träskor och trappor

Jo, alltså träskor är ju väldigt smidigt ibland, om man vill få på sig skor snabbt när man bara ska göra någon liten grej (typ gå upp på vinden eller liknande). Dock finns det många nackdelar med träskor:

1: Dom sitter inte ordentligt på fötterna, utan hänger lite löst sådär

2: Det GÅR INTE att gå tyst i ett par träskor, inte ens lite

3: Man ramlar, väldigt lätt

4: Sen är dom ju inte ens snygga heller

Trots att jag redan visste allt det där tog jag på mig mammas träskor när jag gick upp på vinden för att dumpa lite grejer där. Upp funkade helt okej, men när jag skulle gå ner igen ramlade jag självklart för att dom idiotiska träskorna inte ville gå som jag ville. Halva trappan åkte jag helt enkelt kana nerför, inte helt skönt. Troligtvis kommer jag få ett fantastiskt fint blåmärke på vänstra skinkan och kanske även ett på vänstra knät om jag har tur. Ett tjusigt skrapsår på armbågen fick jag ju också förstås :)

Nåja, nog om min lilla trappolycka, det kunde ju helt klart varit värre! Och jag har ju faktiskt lärt mig något också (att inte använda träskor vill säga).

Jag har gjort bra saker idag också faktiskt. Tvättat tvätt och diskat disk. Och julstädat mitt rum. Okej, det kanske inte är helt färdigt än, men en dag till bara så! ;D Jag är ju inte helt snabb med sånt där...det tar ju en evighet när man ska rensa lådor och hittar massa spännande saker. Jag blev t.ex. sittande en bra stund med en sån där trekantmedplupparsommanskahoppaövervarandrasåattdetbarablirenkvar-grej, för att jag störde mig så på att jag inte mindes hur man gjorde för att lösa den..haha! Jag kom på det till slut i alla fall, och kunde fortsätta städa (tills jag hittade en dagbok från 2004-2006 typ, som jag såklart var tvungen att läsa i och skratta åt).

Ja, nu vet ni hur det går till när jag ramlar i trappor och städar. Det är väl sånt man vill veta om folk eller?

En Bosse och två par holländska träskor, som är, om möjligt, ännu obekvämare än den svenska varianten.

RSS 2.0